Kapusta włoska Langedijska
Brassica oleracea Sabauda
Kapusta włoska Langedijska to odmiana późna. Okres wegetacji 140-150 dni od posadzenia rozsady do zbioru. Odmiana doskonale przechowuje się do wiosny. Główki bardzo zwięzłe o masie 2-4kg, osadzone na wyższym głąbie. Liście o grubo-pęcherzykowej powierzchni, kruche, niebiesko zielone, pokryte woskowym nalotem. Wysiew od połowy czerwca najlepiej do doniczek, multiplatów, aby nie naruszyć systemu korzeniowego przy wysadzaniu rozsady w pole.
Opakowanie zawiera 2g
Liczba nasion: 300-350 szt. w gramie
Norma wysiewu: 0,4 kg/ha 0,6kg/ha - z rozsady
Termin wysiewu: III-IV na rozsadniku
Termin sadzenia: V-VI
Rozstawa: 50-60x60-70 cm cm
Termin zbioru: X-XI
DODATKOWE WIADOMOŚCI
- Kapusta włoska Langedijker ceniona jest za właściwości swoich główek, które w ogóle nie pękają. Dzięki temu można nie tylko bez problemu uprawiać ją w polu, lecz także całkiem długo przechowywać.
- Aby uprawa przebiegała bez zakłóceń, należy wysiać nasiona w marcu lub kwietniu. Rozsadę wysadza się w pole w terminie od drugiej połowy kwietnia do końca maja. Rozstawa powinna wynosić 70 cm między rzędami oraz 50 cm w rzędach między pojedynczymi roślinami.
- Kapusta włoska Langedijker polecana jest przede wszystkim do bezpośredniej konsumpcji. Równie wspaniale odmiana ta sprawdzi się w przemyśle przetwórczym. Jej największą zaletę stanowi jednak fakt, że nadaje się do uprawy na jesienne spożycie oraz do długotrwałego przechowywania.
DLACZEGO WARTO KUPIĆ U NAS
- Jesteśmy w czołówce wśród internetowych sprzedawców produktów dla domu i ogrodu.
- Posiadamy wieloletnie doświadczenie w branży ogrodniczej. Cieszymy się zaufaniem naszych klientów dzięki rzetelności świadczonych usług i naszemu profesjonalizmowi.
- Produkty, które Państwu proponujemy cechują się wysoką jakością, korzystamy z usług tylko sprawdzonych producentów.
- Zawsze służymy pomocą, doradzamy oraz zapewniamy miłą i fachową obsługę.
|