Kapusta czerwona Kalibos
Brassica oleracea capitata rubra
Kapusta czerwona Kalibos to odmiana średnio późna. Tworzy głowy o masie 1 - 1,5 kg, stożkowate. Liście barwy purpurowo-fioletowej, bardzo smaczne, kruche, do bezpośredniego spożycia i krótkotrwałego przechowywania. Wyśmienita odmiana na sałatki i surówki.
Opakowanie 1g
Liczba nasion: 350-400 szt. w gramie
Norma wysiewu: 0,5-0,6 kg/1ha
Termin wysiewu: III-IV
Termin sadzenia: V-VI
Rozstawa: 40x40 cm
Wegetacja: 105-120 dni
Termin zbioru: X-XI
DODATKOWE WIADOMOŚCI
- Czerwona kapusta, w niektórych rejonach Polski nazywana jest również kapustą modrą, podobnie jak przyrządzana z niej regionalna potrawa.
- Czerwona kapusta charakteryzuje się czerwono-fioletową barwą. Jej główki o twardych, zbitych liściach są zazwyczaj niewielkie lub średniej wielkości. Czerwona kapusta pochodzi z rejonu Morza Śródziemnego, gdzie znana już była w starożytnej Grecji i Rzymie. Obecnie uprawiana jest na całym świecie
- Ponadto w czerwonej kapuście znajdziemy bogactwo witamin i składników mineralnych. Warto ją jeść, gdyż to znakomite źródło: potasu, siarki, wapnia, fosforu, sodu i magnezu.
DLACZEGO WARTO KUPIĆ U NAS
- Jesteśmy w czołówce wśród internetowych sprzedawców produktów dla domu i ogrodu.
- Posiadamy wieloletnie doświadczenie w branży ogrodniczej. Cieszymy się zaufaniem naszych klientów dzięki rzetelności świadczonych usług i naszemu profesjonalizmowi.
- Produkty, które Państwu proponujemy cechują się wysoką jakością, korzystamy z usług tylko sprawdzonych producentów.
- Zawsze służymy pomocą, doradzamy oraz zapewniamy miłą i fachową obsługę.
|